Оранжев код за Пловдив, Смолян и Кърджали обявиха за днес синоптиците.

...
Оранжев код за Пловдив, Смолян и Кърджали обявиха за днес синоптиците.
Коментари Харесай

Обявиха код оранжев за опасно време в три области на страната

Оранжев код за Пловдив, Смолян и Кърджали оповестиха за през днешния ден синоптиците. Очаква се в тези региони валежните количества да са сред 10-30 литра на кв/м, вероятни са и гръмотевични стихии. В останалите 25 области на страната е в действие жълт сигнален код.

Минималните температури в страната са от 12 до 17 градуса, в западните полета и в Добруджа - до 10. Преди обед над страната ще превалява, с по-интензивни превалявания над югозападните региони. Следобед от север на юг преваляванията последователно ще стопират и облачността ще понижава, най-късно в региона на Сандански.

Максималните температури ще бъдат от 15 до 25 градуса, а в югозападните региони до 27. Над планините ще има раздрана облачност, повече следобяд над Витоша и Пирин, вероятни са и гръмотевици, заяви синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

В четвъртък ще има раздрана облачност до слънчево време. Ще бъде относително хладно. В петък ще има повече слънце и последователно ще се затопля. В събота ще бъде топло, а следобяд над северозападните региони ще се заоблачи. През нощта против неделя ще превали и прегърми. В неделя ще има повече облаци с превалявания основно в източната половина от страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР